בהמשך לידיעה שפורסמה ב – 25.2.2021 באתר האינטרנט של משרדנו, בית המשפט המחוזי בנצרת אישר הסדר נושים לחברת הביצוע הותיקה – אסיק תשתיות, ולבעלי מניותיה הערבים לחובותיה – בועז ורוני סרוסי. הסדר הנושים מסדיר חובות בהיקף מוערך של כ- 60 מיליון ש"ח (מתוכם כ-20 מיליון ש"ח חוב מובטח בערבויות אישיות של בעלי המניות).
חברת אסיק תשתיות ובעלי המניות יוצגו על ידי עו"ד עמית לדרמן ועו"ד עידן מילר ממחלקת חדלות הפירעון במשרדנו. לאחר שנקלעה לחדלות פירעון, חברת אסיק תשתיות – חברת ביצוע ותיקה בצפון, הפועלת משנות ה-70, בעלת סיווגים קבלניים ג'3 לבנייה ו-ג'5 לעפר ולסלילה ובעלת מחזור פעילות של כ-80 מיליון ש"ח בשנה, עתרה במהלך חודש פברואר 2021, בבקשה דחופה לכנס אסיפות נושים על מנת לגבש ולהציג הסדר חוב ולמתן עיכוב הליכים זמני ביחס להליכים שננקטו נגדה ולמניעת סילוק יד מפרויקטים בביצועה ומניעת חילוט ערבויות בנקאיות. לאחר שהבקשה התקבלה ביום 24.2.21 ומונה לחברה מנהל הסדר – עו"ד ליאור מזור, הצליחה החברה, בהובלת משרדנו ובשיתוף עם חברת KCR (חברה כלכלית לשיקום תאגידי), לגבש עסקה למכירת מניותיה של אסיק תשתיות ושתי חברות בנות בבעלותה לחברת רימון שירותי ייעוץ וניהול בע"מ, בתמורה ל-8.2 מיליון ש"ח. על בסיס עסקת המכר כאמור, הצליח משרדנו, בתוך זמן קצר, לגבש ולהציג הסדר חוב, אשר צפוי להביא לפירעון חלקי של החובות לנושי החברה (100% מהחובות המובטחים ובדין קדימה ו-30% מהחובות בדין רגיל) וכן להביא להפטר מלא מחובות בעלי המניות הערבים לחובות החברה. במסגרת ההסדר הוסדרה גם מכירת נכסי נדל"ן של חברת אחות של אסיק תשתיות בהיקף של כ-14.56 מיליון ש"ח.
לאחר שהסדר החוב הובא בפני אסיפות הנושים ואושר ברוב גורף, אישר בית המשפט ביום 31.3.21 את הסדר החוב המוצע, תוך דחיית התנגדות שהוגשו על ידי נושה מהותית של החברה. בפסק דינו קיבל בית המשפט את עמדתנו לפיה יש לפסול את התנגדותה של הנושה המהותית בשל העובדה שזו הוגשה בחוסר תום לב ומשכך לאשרר את תוצאות ההצבעה של הנושים, שלא לקחו את הצבעתה בחשבון (שאם לא כן, עמדתה של הנושה המתנגדת היתה מכשילה את אישורו של ההסדר).
פסק דינו של בית המשפט מאפשר את שיקומה של החברה, תחת המשקיע שרכש את הבעלות בה, את שימורם של עשרות מקומות העבודה של עובדי החברה וכן את הפרויקטים בביצועה, ממקסם את הדיבידנד לנושים הרבים שנפגעו כתוצאה מקריסת החברה ולא פחות חשוב- מאפשר לבעלי המניות לצאת לדרך חדשה ולקבל הפטר מחובותיהם. זאת בתוך פרק זמן כולל של פחות מחודשיים מראשיתו של ההליך בפני בית המשפט.
לפרסום הידיעה בגלובס>>